Вчера бе изтеглен жребия за груповата фаза на Asus European Nations Championship 2010.

Българските национални отбори успяха да пробият в три дисциплини - Warcraft 3, FIFA 10 и Counter Strike 1.6 Female. В Warcraft 3 българският национален отбор попадна в една група с отборите на Германия, Швеция, Русия, Беларус и Чехия.

Това на пръв поглед е по-силната от двете групи, но все пак българите имат шанс да запишат достойно представяне, а с малко късмет и да излязат от групата.

Момичетата, които представят страната ни в Counter Strike 1.6 Female ще премерят сили с женските отбори на Германия, Чехия, Испания, Русия и Румнъния и въпреки изравнените сили не са загубили надежда за добро класиране.

Най-големи шансове изглежда имат националите по FIFA 10, които с помощта на съдбата избегнаха големите сили Германия и Полша и се паднаха с отборите на Румъния, Украйна, Унгария, Испания и домакина на финалите - Франция.

Жребият не е най-добрият възможен, но не и най-лошият. Ние се надяваме, че при добро стечение на обстоятелствата можем да видим български представители сред най-добрите отбори на Стария континет на финалите на Asus European Nations Championship 2010 във Франция.