Runic Games обявих на официалния си сайт, че през следващата година можем да очакваме продължение на тяхната игра Torchlight.

Най-голямото нововъведение е, че вече ще има поддръжка на мултиплеър, както през Интернет, така и в LAN мрежа. Освен това ще има подобрен интерфейс, както пълна костумизация на героите.

Нововъведения:

Мултиплеър - Играта ще поддържа ко-оп режим, а връзката може да става по LAN и по Интернет.

По-голяма свобода с модове - С излизането на Tochlight II, Runic Games ще пуснат подобрена версия на editor-a TorchEd, с който ще имате възможността да създават собствени модификации и добавят ново съдържание към играта.

Нов интерфейс - Играта ще покаже чисто нов и подобрен потребителски интефейс, с който дори най-новите играчи няма да имат проблем, нито да губят време да го разучават.

Нови територии - Torchlight II ще има нови, създадени на случаен принцип надземни територии, като ще има поддръжка на цикъла "ден-нощ", както и множество случайни събития, които ще подобрят изживяването на играчите.

Случайни подземия - Играта ще предлага множество подземия, които също ще бъдат генерирани на случаен принцип, а вътре ще бъдат пълни с разклонения и опасности, но и с подобаващи награди.

Пенсиониране - Както и в реалния живот, дори най-великите герои трябва да се пенсионират някога. Когато героят ви е достигнал високи нива на опит ще може да го "пенсиониране", като могат да предоставят специални ползи и умения на нови ви герои.

Животни - Ще можете да избирате животинче, което да ви придружава в приключенията, ще може да го учите на бойни умения, магии, ще може да го ползвате за муле и да ви носи предметите, както и други поддържащи дейности.

Рибарство - Ако ви писне да колите чудовища и да се скитате по широкия свят, то може да отидете на някое красиво езеро и да се отдадете на релаксиращо ловене на риба. И действията ви няма да бъдат напразни - всяка риба, която хванете ще има уникални свойства за вас и вашето животинче. Освен това ще  може да се открият множество други награди и боклуци във водата.

За съжаление новината за продължението на Torchlight идва и с една тъжна вест. MMO-то, което бе обявено от Runic Games, че ще се разработва паралелно с първата част и се очакваше да излезе до края на тази година е изоставено, и всички налични ресурси на играта се насочват към продължението.

Въпреки това има лъч надежда - от компанията обявиха, че след като свършат работата си по Torchlight II, проектът за ММО-то ще бъде размразен и работата по него ще продължи.