Новата музикална игра от поредицата Rock Band - Green Day: Rock Band от днес може да бъде закупена от всеки магазин за видео игри в Европа във версия за Xbox 360, PlayStation3 и Wii.

Списъкът с песните в Green Day: Rock Band включва колекция от най-големите хитове и любимите парчета на почитателите на групата, в това число два от най-емблематичните албуми на Green Day - Dookie и American Idiot.

Третият албум - 21st Century Breakdown - също може да бъде изсвирен изцяло в комбинация с шестте песни от него, които вече са достъпни под формата на съдържание за изтегляне в Rock Band Music Store за Rock Band и Rock Band 2.

47-те песни включени в играта са представени на три различни места, всяко от които отразява различен период в забележителната кариера на групата.

Green Day: Rock Band позволява на играчите да изпълнят вокалите, да свирят на китарата, баса и барабаните и включва тригласните вокални хармонии, които Harmonix представи за пръв път в The Beatles: Rock Band.

Докато напредват в играта, геймърите постепенно получават достъп до медия секцията на групата, където могат да отключат колекционерски снимки, както и редки непубликувани видео материали на Green Day.

Целият списък с песните ще може да бъде експортиран, което дава на играчите възможност да свирят парчетата в Rock Band и Rock Band 2 за Xbox 360 и PlayStation 3, както и в Rock Band 3, който ще бъде издаден тази година. Играта е съвместима с всички контролери на Rock Band, както и с повечето за Guitar Hero.