През изминалия уикенд стартира може би най-любопитният проект на МТВ досега - арабска версия на музикалния канал. Програмата ще излъчва 60% международна и 40% арабска музика, заедно с местни адаптации на популярните немузикални шоу програми на MTV.

Логично въпросът, който изскача веднага в главите ни е, как ще се отразят клиповете с разголени жени на по-религиозните жители на арабския свят.

Изпълнителният директор на MTV-Арабия обяснява, че ще бъдат наети "културно-деликатни редактори, които да преглеждат съдържанието на програмата". Все пак  амбицията на канала е да даде шанс за изява на местни таланти и да позволи да се чуе гласа на арабската младеж.

Местната аудитория ще има възможността не само да види  адаптирани версии на "Pimp my ride" и "Made", но вече е налице и първото шоу, създадено специално за канала.

То се казва "Нашият хип хоп" и негов водещ е известен  рапър от Саудитска Арабия, който ще проведе кастинги за хип-хоп таланти в седем различни града от Близкия изток. Победителите ще имат възможността да запишат песен за албум, продуциран от Фред Рек, човек работил с 50 Cent и Snoop Dogg.