Акция УАСГ OPEN стартира днес, 21 октомври, във вътрешния двор на новата сграда на Университета по архитектура, строителство и геодезия, УАСГ (ул. Хр. Смирненски 1, София, вход от централното фоайе). Целта на проекта е да оживи пространството на вътрешния двор на сградата на УАСГ. В проекта са поканени студенти от всички университети и всякакви специалности. Това не е състезание, а отборна игра в двора, отворен за идеи и идейни участници.

Уоършопът УАСГ OPEN е работилница за студенти, която е част от програмата на Sofia Architecture Week 2009 и е организирана от сдружение Трансформатори. Мероприятието цели да събере креативни идеи за оживяването на атриумното пространство на университета, както и да съдейства за груповата работа на студенти от различни специалности.

Записалите се за участие групи ще търсят нова функция за двора и ще материализират идеите си в рамките на един ден. Резултатите ще останат като своеобразна изложба на открито за 2 седмици, а ако се харесат от Университета и за по-дълго.

Екипът на сдружение Трансформатори ще координира усилията на участниците и ще ги подпомага с технически средства, съвети и полезен труд, когато се налага.

Трансформатори е сдружение на млади архитекти, които се стремят да облагородяват градската среда с различни по естество и мащаб акции и проекти.