Две блондинки седят в кафене и си говорят за тяхна приятелка (също блондинка).

- Чу ли,бе, муцка, Десата се удавила лятото на морето?

- Как така, ма?

- Ми ходила на пристанището и паднала от кея във водата.

- Ми нали тя можеше да плува?

- Можеше, ама някой бил сложил табела "Плуването забранено".

Един от стотиците вицове за блондинки, който извиква усмивката на лицето ми. Блонди манията тези дни се натрапи особено заради "Парада на Блондинките". Понятието блондинка стана нарицателно за "тъпа", "куха", "инфантилна", само че русите главици не намаляват, а се увеличават!

Не искам да защитавам или оправдавам блондинки или брюнетки. Била съм и в двата отбора, дори и в третия на червенокосите. Но определено най-много дивиденти носи светлият цвят на косата. "Русо, гладно няма..." казват хората и като гледам ще се окажат прави. Ето няколко причини да се присъедините към перхидролената нежна мафия.

1. Русото винаги се забелязва. В стая пълна с хубави жени, окото дразнят русите и теглят погледа като магнит.

Най-добрата ми приятелка имаше естествен лешников цвят на косата. Беше симпатично момиче, но никак не изпъкваше в масовката. Сваляше момчето от съседния блок вече два месеца, но той се ограничаваше със "Здравей?", "Как си?" и дотам. Дали защото беше 4 години по-голям и се правеше на батко, или просто се надуваше. Сузи правеше всичко, за да привлече вниманието му, но удряше на камък.

Тогава като всяка нещастна в любовта жена посегна към боята. Изруси се доста светло и гъстата й дълга грива падаше като нежен облак . Уау, където й да минеше, мъжете се обръщаха, намигаха или с усмивка се закачаха в стил "ей, блонди". Баничарят й даваше по една бутерка подарък: "За прекрасното русо момиче", в магазина си чупеха краката да й отварят врати и да й подават стоки от по-горните рафтове и т.н. А когато мина през съседа и флиртувайки отметна коси, той не я позна и само чухме как промълви "Кое е това прелестно русо създание?"... и вече я забеляза.

2. Бледото лице, махмурлукът от предната тежка вечер на фона на русия ореол не са чак толкова отблъскващи, а по-скоро създават едно невинно изражение. Дори да не се клепоцате с два тона грим, недостатъците си остават по-скрити, заради липсата на контраст в главата. Невчесаната прическа те прави секси-неглиже, а дори да изглежда зле, се успокояваш с познатия израз: "Метла да е, руса да е..."

3. Много важна точка! Когато си блондинка, никой не очаква от теб да си умна! Обясняват ти по-бавно и по-спокойно. Достатъчно е да се усмихнеш широко на катаджията и той ще смекчи или ликвидира липсата на стоп, минаването на червен светофар и други дребни провинения. Извинението, че си "блонди" минава доста успешно навсякъде и хората са по-благосклони към грешките ти. Накратко - всичко ти е простено. Просто слагаш усмивката на лицето и подминаваш предразсъдъците на хората с лекота.

Ето защо преди да се посмеем на блондинките може да помислим дали те не живеят една идея по-леко и забавно от брюнетките. Както каза една позната : "По-добре руса и "тъпа", отколкото само тъпа!".