37-годишната Сандра Хартнес използва 8-годишния си домашен любимец пудел като платно за въображението си.

Синди е носителка на много награди, след като е била подстригвана и окрасявана от стопанката си по всякакъв начин - като костенурка нинджа, като петел, дракон или охлюв в градина.

Кучето обаче няма нищо против - стои мирно в продължение на повече от два часа, докато тече трансформацията, пише британският Telegraph.

"Разбрах за състезанията по креативно подстригване от едно списание. Видях страхотните дизайни и веднага си помислих "боже, че аз мога да правя това, дори съм сигурна, че ще се справя по-добре".

"Започнах да измислям всякакви мотиви като търсех вдъхновение наоколо - от телевизията, книгите и дори от градината."

"Състезанията са сериозно нещо - трябва да направиш стайлинга пред стотици хора. Първите няколко пъти ми беше толкова зле, че почти щях да се откажа само заради нервите. Но започнах да се убеждавам, че е забавно, и оттогава нямам проблеми".

Сандра е носител на седем първи награди за дизайни, които трябва да се направят за два часа и половина.

"Според правилата можеш да оцветиш някаква част от кучето ден по-рано, да скицираш дизайна, но нямаш право да го подстригваш шест седмици преди състезанието".

"Често получавам позитивна реакция за това, което правя, но напоследък много хора започнаха да ми пращат негативни коментари, защото съм наранявала Синди. Никога не бих направила това - тя е най-добрият ми приятел. Хората не разбират, че цветовете, които използвам върху нея могат да се сложат в устата на дете. Знам, че няма да бъде наранена, но за всеки случай й правя кръвни изследвания поне веднъж годишно."