Atari и Cryptic обявиха ново ММОRPG по вселената на Dungeons & Dragons - то се казва  Neverwinter и ще излезе в края на 2011 година за персонални компютри.

Действието на играта се развива в едноименен град, който е загубил някогашното си могъщество, след като се е сблъскал с епидемия и гражданска война. В Neverwinter играчите ще могат да се събират в отряди от по 5 човека.

Те ще могат да изследват градските подземия и да изпълняват дадените им задачи самостоятелно, като наберат компютърни персонажи. При създаването на героя ще бъдат достъпни пет от традиционните за D&D класове, но засега не е известно кои точно.

Новост в Neverwinter е възможността играчите сами да създават сюжетни линии. Те са достъпни благодарение на системата за генериране на съвместими с играта материали, наречена "Forge".

Едновременно с началото на продажбите на Neverwinter излиза фентъзи-поредицата на писателя Р. А. Салваторе, базирана на сюжета и главните персонажи от играта. На същата дата, компанията Wizards of the Coast, притежаваща правата за издаване на игри с марката Dungeons & Dragons, планира да издаде нова настолна игра.

Градът Neverwinter е познат на феновете от играта Neverwinter Nights, излязла през 1991 година, както и от поредицата със същото име, разработена от BioWare. Втората част на ролевата игра на това студио излезе през есента на 2006 г.