Portishead обявиха, че стартират работа по нов албум. Той ще е първи за групата от 2008 г. насам, когато на пазара излезе „Third", информират от stand.bg

„Записвам с бандата през целия юли и август", сподели продуцентът им Джоф Бароу пред ВВС 6. „Иска ми се да се стегнем и да извадим още един албум".

Британците не само влизат в студио съвсем скоро, но могат да се похвалят и с нов звукозаписен договор.  Бароу разказа подробности около току-що подписаното споразумение и неоправдания му предварителен страх, че бандата вече няма място в британската музикална индустрия:

„Подписахме с един от най-големите магнати в сферата.Всъщност това е най-голямата музикална компания в света", каза той. „Всичко, което правим там, е с хора, на които имаме доверие. А това е най-важното за нашата група".

На този етап предстоящият да се появи на пазара албум все още няма име, нито дата, на която точно ще бъде официалната му премиера. Феновете само могат да се надяватда не се налага да чакат цели 11 години за нов запис, както се случи с едноименния албум на Portishead от 19997 г.  и последвалия го „Third".