Водещият разработчик на видео игри BioWare потвърди, че играта Dragon Age 2 е в период на продукция от студиото на компанията в Едмънтън. Dragon Age 2 е продължението на тройно платинената игра Dragon Age: Origins, която беше определена за "Ролева игра на годината" през 2009 г. от Game Informer, G4, IGN и SpikeTV.

С Dragon Age 2 BioWare отново революционизира жанра, давайки на Dragon Age вселената повече екшън, нова, по-интуитивна бойна система и динамична история, която вече е попаднала сред най-многостранните в гейминга.

Dragon Age 2 проследява как се сдобива с могъщество Хоуке - оцелял от Блайт и герой, който ще преобрази облика на Dragon Age вселената завинаги. Новата игра е насрочена за март 2011 година и се разработва във версия за Xbox 360, PlayStation 3 и PC.

"Миналогодишният старт на Dragon Age: Origins беше един от най-успешните в 15-годишната история на BioWare и едно от най-успешните издания на нова интелектуална собственост в 28-годишната история на ЕА", заяви доктор Рей Музика - старши вицепрезидент на Electronic Arts и съосновател и групов генерален мениджър на BioWare.

"Dragon Age 2 ще достави едновременно епична история и ще качи още повече летвата за напрегнат екшън в жанра. С голямо нетърпение очакваме момента, в който ще можем да предоставим на феновете следващото ниво в еволюцията на поредицата Dragon Age."

"С Dragon Age 2 създаваме вълнуващо нововъведение в Dragon Age вселената и същевременно уверяваме, че почитателите на оригиналната игра ще запазят задоволството и привързаността си към света", коментира изпълнителният продуцент на Dragon Age 2 Марк Дара.

"Ние увеличаваме нещата, които донесоха на Dragon Age: Origins такъв огромен успех и в същото време представяме по-динамична бойна система, подобрени графики и разказваме най-важната история в нашия свят."

Dragon Age 2 вмъква играчите в ролята на Хоуке - беден изгнаник, който се сдобива с могъщество, за да се превърне в най-важния герой в света на Dragon Age. Известен като оцелял от Блайт и шампион на Къркуол, легендата около сдобиването на Хоуке с власт е обвита в мистерия и слухове.

Включваща нова история, обхващаща 10 години, която играчите ще разкажат благодарение на моралните избори, които правят, събирайки най-смъртоносните съюзници, удивителни слава и богатство и запечатвайки името си в историята. Начинът по който играете, ще напише сюжета за това как светът се променя завинаги.