Студиото NCSoft публикува специфични детайли относно това, какво могат да очакват играчите на Guild Wars 2 от бойната механика, както и подробности за професията Elementalist.

ArenaNet се готви да пусне фийчър от две части директно от водещия дизайнер Ерик Фланъм, който ще описва основните елементи на бойната механика в Guild Wars 2, демонстрирана чрез обяснение на принципите на играта,  примери от водене на битка, демонстрация на умения и съвсем нов изглед на професията Elementalist.

Ключовите моменти в бойната система са:

  • Зрелищна и динамична борба - можете даманеврирате около съперника, за да нанесе ударът максимум щета или да го запратите във въздуха. Създаване на гигантски длани, трошащи камъни, превръщане в торнадо или призоваване на ято зли хищни птици за сразяване на врага.
  • Комбота със смесване на професии - комбиниране на атаки от различни професии за допълнително нанасяне на щети като изстрелване на стрели през горяща стена, за създаване на масивен артилерийски огън или изпращане на животни в токсичен облак, за да разпръснат отровата сред врага.
  • Оръжия от заобикалящия свят - в ръцете на умел Elementalist един единствен камък може да бъде превърнат в метеоритна буря. Можете и да спасите деня като установите контрол над обсадно оръжие на бойното поле!
  • Система за умения, която лесно може да бъде научена и носи много позитиви при овладяване - В Guild Wars 2 започвате със стабилна база от умения, но играта позволява да си подберете подходящите за вас способности. Основните си умения придобивате от оръжията, които овладявате, а след това можете да оформите своя набор от способности с расови, лечителски и професионални умения.
  • За да демонстрира бойната система в играта, ArenaNet представя и професията Elementalist . Канализаращ природните сили Elementalist представлява:
  • Приспособимост - адаптиращ се към всяка ситуация,Elementalist може да се настрои към елементите огън, вода, въздух и земя. Всеки елемент осигурява отделен набор от опции и атаки, като например способността да се призовават светкавици върху врага, да се предизвикват вулканични изригвания или да се лекуват съюзници.
  • Отличителни механики - глифове, печати,заклинания и настрйки ви дават различни механики, които подсилват гъвкавостта и водят до големи резултати, варирайки от разрушения в обсега на ефекта до защитни капани.

Иновативна системза за умения, уникални професионални механики и разширена персонализация се комбинират, за да направят битката в Guild Wars 2 увлекателно, вълнуващо преживяване.