Българите били най-големите пиячи в света – поне що се отнася до ракията. Това твърди някакъв неведом нам лондонски институт.

Понеже сме чували, че българите били още не знам си какво най в света, леко се усъмнихме в информацията и решихме да попитаме читателите на Lifestyle.bg какво мислят те по темата.

Пръв реагира юзър с ника Говеда сини пак сте втори: „Радвам се, че допринасям с каквото мога”, заяви скромно той.

Читателят ни shtirlitz77 също изрази радост от постиженията ни като нация, но потърси и една по-социално-политическа гледна точка: ”еее най-накрая да оглавим някоя положителна класация ... и държа да се отбележи, че това е ВЪПРЕКИ усилията на правителството и акциза върху ракията”.

За пиячи не знам, но като критикари сигурно сме номер едно в света. В това ни убеждава и мнението на агента с ник Велизарката. Той не бе разбрал в кой сайт точно бе попаднал и ни изненада с финт отсрани с твърдението:Журналистите на Топспорт са сред лидерите на пиячите в България”. Или може би пък ние не сме разбрали и това е бил просто някой наш колега от „Топспорт”, по-напреднал с хм, материала.

НАй-накрая заехме полагащото ни се място”, кометира възторжено и Ivco.

A защо не кажат на кое място сме по употребата на туршийка и кисело зеле”, недоволства 4oveko. Човекът явно е убеден, че сме даже още по-по-най, но тъмните империалистически сили умишлено гледат да скрият новините за нашите успехи.

много моля колегите от отдела по Вината да се земат у ръце, тва да се излагаме след некви пикливи французи си е .. дет се вика българска работа”, намесва се загрижено Умeн, припомняйки, че има още какво да се желае – все пак французите са пред нас, макар и само във вината.

На фона на нетрезвата национална гордост, причинена от високоградусовите ни постижения, нататък във форума обаче зачестяват гласовете на черногледци, песимисти и обикновени родоотстъпници, които все по-упорито твърдят, че руснаците (скандинавците, славяните, британците и прочее) пиели далеч повече от нас.

Бойчо: „Не ми се вярва да е истина.Англичаните и те се наливат, като свине. Да не ми се правят на интересни.Сърбите, примерно, по-малко ли пият? Ами украинците? А на руснаците по пиене на малкия пръст не можем да стъпим.Истина е, че и у нас доста се порка, но най-много да сме 4-5.

това изобщо не е вярно, едно време бяхме най-големите ебачи, но не се потвърди”, припомня ни мазохистично и marata2.

Не е вярно, братя! Ето, отново по темата се намесва Умeн:

качвал съм на черешата не един и двама братушки... един ми вика че на българите нещо ни било "в живот перепутано" - демек слаби стомаси и не държиме... извадих му 50 и нещо градуса грозданка и оня и името си перепута накрая”, съобщава той.

В негова подкрепа на звучен врачански се обажда от Дивия Севрозапад юзърът аizi: като знам какви смоци имаме правят си и 60 -70 градуса и си я пият. а 80 си я оставят за "лек" и пак си я пият.

и деда ми оставяше по малко първак на 70 градуса - за разтривка и компреси викаше ... ни с компрес съм го видел, ни съм чул/видел да се разтрива, ма първака си вървеше, секи път като ходеше на казан заделяше, и той пак свършва... чудна работа тея компреси”, съгласява се Умeн.

руснаците са номер едно в напиването а не в пиенето... праска три на екс и се отцепва и може спокойно да помпиш жена му която също е гаврътнала”, заключава компетентно същият аizi.

Докато повечето коментатори дирят истината във виното, тоест в ракията, (разбирай – коментират темата по същество), то някои по-бохемски настроени натури се отплесват по странични детайли, като снимката ни към статията например.

Абсолютен голмайстор сред тях се оказва читателят ни Morientes, който справедливо отбелязва: „Обаче пича на снимката е фен на Левски! Вижте го нищо червено няма по него и целия е в синьо...

Всички мивки изкъртва обаче юзър с ник Jabberwocky, написал следното: „аз като се замисля, май мен са снимали”. Усвоявайки с лекота уникалното българско граматическо време „бил съм бил пиян и съм се бил напил, но не помня”, той добавя след кратко колебание: „Майтап няма, ама имам същите чорапи”...

Финалният акорд на допитването ни до читателите слага Torrro, който мрачно заявява: „Проверих всякакви възможни класации за консумация на алкохол на глава от населението. Никъде не влизаме дори в десятката... Не знам какви са тези статии.

Именно - и ние не знаем.

Нали затова питахме вас.

Ха наздраве!