В последният брой на Official PlayStation Magazine бяха публикувани първите подробности за новия тактически шутър Tom Clancy's Ghost Recon: Future Soldier, който се създава от Ubisoft.

„ Войникът на бъдещето - това е ходещ изтребител F16". - пише изданието, уточнявайки, че много от фантастичните технологии, показани в предните игри (UAV, цифров интерфейс в шлема и т.н.), отдавна са реалност. Сега разработчиците искат да достигнат по-далеч.

Събитията в Ghost Recon: Future Soldier се развиват 10-15 години след тези в Advanced Warfighter. Отрядът Призраци трябва да спре плановете на група националисти за покушение над руският президент.

Връщайки се към темата за технологиите, трябва да уточним, че отрядът ви ще разполага със stealth-плащовете, познати от тийзъра, бронирани наземни роботи, екзоскелети за пренос на голямо количество амуниции и много други.

Призраците са станали далеч по-подвижни, те могат да използват много по активно даденостите по бойното поле. В играта ще видим множество сцени на схватки от близко разстояние.

Обещан е кооператив за четирима души с възможност във всеки един момент да се включите или изключите от игра. Няма да има никакви команди за членовете на подразделението. Това решение, най-вероятно, няма да се хареса на феновете на поредицата, но е добре дошла за всички, които са били изплашени от тактическия уклон на предната част.

Класовете играят изключително важна роля в Tom Clancy's Ghost Recon: Future Soldier. Играчите ще получават съответните бонуси при игра с един или друг герой. Например, Recon ще получи stealth-плащ, Sniper - сензор, отчитащ сърдечната дейност на врага от разстояние, Commando - ракетомет.

Ghost Recon: Future Soldier се очаква през втората половина на 2010.

Games.bg