EA Play и Warner Bros обявиха, че се разработват две видео игри Harry Potter and the Deathly Hallows, съвпадащи с последното приключение от филмовата поредица за очилаткото.

Играта Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1 ще бъде издадена тази есен за основните гейминг платформи.

С действие, което за пръв път тече изцяло извън стените на Хогуортс, играта представя промяна в тона на поредицата. С огромна тълпа врагове по петите играчите ще попаднат в непозната територия, далече от безопасността на училището, борейки се за оцеляване на всяка крачка.

"Последното приключение на Хари Потър ни даде възможност да направим по-мрачна и ориентирана повече към екшъна игра от всеки друг път" - обяснява Джонатан Бъни - вицепрезидент и ръководител на EA Bright Light.

"Вярваме, че създаваме Harry Potter игра, която поколението на конзолния гейминг с висока резолюция ще оцени и с която ще се забавлява. Създали сме нова специфична технология, която да ни позволи да докажем, че магията наистина е потенциална сила, а в тази игра геймърите ще трябва да използват всичките си умения, ако искат да оцелеят."

"Радваме се на прекрасно партньорство с EA при работата ни върху игрите от поредицата Harry Potter" - казва на свой ред продуцентът на филмите за Хари Потър Дейвид Хеймън.

"През годините игрите все повече се доближаваха до филмите по отношение на режисурата и духа, който носят. Вълнуващо е да знаем, че видео играта Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1 ще улавя екшъна и напрежението на предстоящата кино лента."

За да се повиши адреналинът още повече, играчите ще се сблъскват със свирепи създания от предишните филми в допълнение към неприятелите на Хари в седмата лента.

Геймърите ще трябва да обединят своята най-силна магия срещу непрекъснатите атаки от всички страни. Вече няма уроци, няма тренировки. Този път опасността е истинска. Време е играчите да се борят за живота си.

Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1 и Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 се разработват във версии за PLAYSTATION®3, Xbox 360TM, WiiTM, Nintendo DSTM, Windows PC, и мобилни устройства.