Аврил Лавин и Muse отмъкнаха най-много награди от церемонията по връчване на Европейските музикалните награди на MTV за 2007 година в Мюнхен.

Мястото на водещ зае рапърът Снууп Дог, който не се представи особено добре в тази  роля.

22-годишната Лавин отнесе (за съжаление) награди за най-слушана песен с тинейджърския си хит "Girlfriend",  и за солов изпълнител на 2007 година, като не остави шанс за Джъстин Тимбърлейк.

Muse пък отмъкнаха наградата за най- добър пилотен сингъл, както и призът за най-добър изпълнител на Великобритания и Ирландия.

Нели Фуртадо беше сред изпълнителите, номинирани в най-много категории и спечели за най-добър албум на годината с „Loose". Линкин Парк загубиха това престижно отличие, но грабнаха наградата за най-добра група.

Докато френското дуо Джъстис победи Кейни Уест за приза „Video Star", Риана му отмъкна под носа и наградата „Ultimate Urban", а  Ейми Уайнхаус взе наградата „Artist Choice".

Tokio Hotel също не бяха забравени от феновете си и спечелиха отличието за международен изпълнител, а трофеят за най-добра рок група отиде при 30 seconds to Mars.

Една от хубавите изненади беше появата на Дейв Геън (фронтменът на Depeche Mode) на сцената.