Създателят на поредицата Хидео Коджима е сътворил Metal Gear Solid: Peace Walker като следващ истински епизод от историята на легендарния експерт по специалните операции Снейк (Snake), известен и като Биг Бос (Big Boss) и е директно продължение на издадената по-рано игра Metal Gear Solid 3: Snake Eater. Разработена специално за PSP (PlayStation Portable), играта ни пренася до 1974 г. в края на Студената война и разказва съвсем нова история.

Извличайки пълните предимства на PSP, играта повежда поредицата във вълнуваща нова посока с невероятни визуални ефекти и хвърля нова светлина върху добре познатите врагове и съюзници, докато представя много нови герои. В духа на истинската Metal Gear Solid традиция и новата част захвърля играча в поредица враждебни сценарии, докато се разкрива ужасен план за световна доминация.

Metal Gear Solid: Peace Walker ще бъде достъпна за PSP и PSP go и ще поддържа новия режим adhocParty, който свързва PSP системите посредством PLAYSTATION 3, позволявайки на играчите да използват мултиплейър режима на играта онлайн.

Konami Digital Entertainment GmbH потвърди, че поредната част на играта ще бъде по рафтовете на магазините на 17 Юни тази година.