Най-голямата световна поп-зведа Мадона отпразнува снощи 50-тия си рожден ден в известния лондонски клуб Volstead.

Мадона - Луиза Вероника Чиконе - е родена на 16 август 1958 в Бей сити, щата Мичиган. Едва 19-годишна тя напуска дома и тръгва да покорява големия град. Известна е като работохолик, който почти не почива. Сама признава, че на втория ден от ваканцията се уморява от безделието.

Денят на Мадона започва в 4 ч. сутринта с крос и занимания на тренажори. В 6 ч. е първата закуска и уточняване на графика за деня. След това делови разговори по телефона и преговори. След 13 ч. е времето за творчество: работи над текстовете, музиката и аранжимента на песните си. Всичко прави сама, като понякога се консултира с дизайнери и музиканти.

Общият брой на продадени в света албуми на Мадона надвишава 200 милиона. Носител е на 7 награди "Грами". Освен в музиката Мадона има сериозни изяви и в киното. Особена гордост за нея е участието й във филма на Алан Паркър "Евита", в който изпълнява ролята на националната героиня на Аржентина Ева Перон и печели "Златен глобус".

През 2004 г. Мадона се пробва в ново амплоа. Тя написа детска книжка със заглавие "Английски рози", която пожъна голям успех.

Мадона живее в Лондон. Омъжена е за британския кинорежисьор Гай Ричи. Семейството има три деца -две техни и едно осиновено.