За да даде на феновете на полетните симулации наистина реалистично преживяване, днес Logitech представи Logitech Flight System G940.

Дизайнът и контролните бутони на устройството са вдъхновени от военните и граждански самолети и хеликоптери.

„Всички устройства от G-серията на Logitech са необикновени и G940 не прави изключение, Ние подходихме към този проект с основната цел да променим преживяването по време на полетна симулация. Независимо дали летите със самолет Еърбъс A380, F/A-18 Hornet или хеликоптер Comanche, ако искате да почувствате вятъра в крилете му, да контролирате двигателите заедно или по отделно или да правите майсторски всякакви сложни маневри" заяви Рубен Мукердж - директор в Logitech.

Контролерът Flight System G940 включва 3 компонента: force feedback джойстик, двоен плъзгач за контрол на скоростта на многомоторни самолети и педали за завиване.

Flight System G940 е съвместим с най-популярните компютърни приложения за полетни симулатори включително Microsoft Flight Simulator X, IL-2 SturmovikTM: 1946 и Lock On: Modern Air Combat X-Plane 9.

Force feedback технологията на Logitech в джойстика служи за допълнителен реализъм, благодарение на нея контролирате самолета с увереност, усещате движенията му, съпротивлението във въздуха и турбуленцията

Контролерът има разделен на две части плъзгач за лесен контрол и максимален реализъм при самолети с няколко двигатели. Когато управлявате едномоторен самолет, с натискане на един бутон блокирате клапаните за по-комфортно преживяване.

Педалите на G940 имат 4-лостов механизъм, вдъхновен от дизайна на най-новите реактивни изтребители. Те са с дизайн без рамка, имат контролери за завиване и крачни спирачки, които дават реализъм и контрол особено по време на отбранителни маневри или кацане при насрещен вятър или при пилотиране на хеликоптери. Копчето им за регулиране позволява да се променя съпротивлението им в зависимост от индивидуалния стил на пилотиране.

 

Flight System G940 се очаква на пазара в Европа през септември тази година на цена от €299 (около 585 лева).