Интересно, колко сайтове и мъжки списания предлагат съвети от типа “как да сваляме жени”, но никoй не казва какво да ги правим тези жени след това. Съществуват две класически школи – едната е “чук и бег”, а другата – “оттам нататък жените да се оправят”. Тъй като упорито и дебелоглаво вярвам, че има и друг вид мъже, които наистина желаят да имат връзка, ето няколко предложения и за тях.

Един мой колега ми разправяше следната потресающа история: негов познат го поканил на гости, да се запознае с новата му жена. В момента, в които жената излязла от стаята, познатия му рекъл: “Разгледа ли я? В главата не е нищо особено, обаче има перфектна фигура”. Sorry, брат, не ти предвиждам щастливо семейно бъдеще.

Ако сериозно вярваш в мъдрости от сорта на „всички жени са курви, с изключение на майка ми, но да не забравяме, че и тя е жена” и “жените са лицемерни, двулични кучки”… ами, ще потвърдиш впечатленията си, че и ще ги затвърдиш. Ако си тръгнал да търсиш лъжкини и истерички – ще ги намериш. Дори и свестните жени ще се държат противно с тебе, защото ти само от това разбираш. Ако си тръгнал да си търсиш партньорка с омраза и презрение в душата, ще си намериш партньорка, която да те мрази и презира.

Никога няма да забравя едно писмо, което четох във “Вестник за жената”, когато бях на 14. Някакъв тип се оплакваше, че вече за втори път се развежда, понеже и двете му жени били неблагодарни кучки. “От улицата съм ги взел и съм ги направил хора…” - описваше нещастния мъжкар, без да осъзнава, че точно използваната от него фраза е коренът на проблема. Ами следващия път не я взимай от улицата. Вземи си някоя, която вече е човек, каквото и да си представяш под това понятие. И изобщо цялата фраза някак си не ми се връзва като описание на среща с бъдеща парньорка – по-скоро ми звучи като “това помиярче от улицата го взех”. Ако искаш да се грижиш за някого, вземи си куче. Ако искаш някой да се грижи за тебе, остани си да живееш с майка си. Ако си търсиш партньорка в живота, търси си партньорка и не смесвай понятията.

Добре, стигнахме и до тук. Ти не си сексист, не си женомразец, правиш всичко за жените, а те все така те прецакват. Знеш ли какво? Вземи да се грижиш малко повече за себе си и малко по-малко за партньорката си. Или ако в този момент установиш, че много повече даваш, отколкото получаваш, значи е време да приключиш с тази връзка. Когато не става, не става. Не се опитвай да пробиваш стени с глава. Търси си равностойна партньорка. Ако не си я намерил досега, значи просто… още не си я намерил.

http://whatsthatcrap.blogspot.com/