10. Войната за добре платени SMS-и

Месец май (май) беше месецът на голямото лапане чрез скъпи SMS-и. Поради конкурса за песен на Евровизия обирджийството премина границите на държавата и придоби общоевропейски вид, а нещата станаха още по-налудничави. От сорта: лишаваш се от хляб за един ден, за да гласуваш за комшията, на който му е през „евровизията” за тебе. Иначе на домашна сцена „междинната станция” се позасрами и започна да пробутва на по един „калитко” по едно автомобилче, лишавайки се от половинминутния вот за дебеланата или 15-годишната лигла... Хора, спрете! Престъпно е да се горят пари!


9. Окончателната смърт на българската поп-музика

Цели 5 месеца изминаха от 2008-ма, а никой не издава, не записва, не лансира в областта на поп музиката у нас. Невъзможно е да се посочи български поп хит за първото полугодие. Песен, която да звучи навсякъде и да се пее от всички. Нещата вече са мавзолейни. Залисани по певческите конкурси и пишкомера на телевизиите, хуманоидите в „държавата на чудесата” не обръщат голямо внимание на факта, че българската популярна песен загина окончателно :((( Цяла година десетина души чакат да наближи срока за Евровизия, за да пуснат по едно ново парче... и толкова! Почивай в мир, нашенски поп, рок, естрада, рап и т.н. КараокеКавърНация!


8. Балове 2008

Абитуриентският Армагедон е знакова емблема за края на месец май всяка година. Напълно излишни мероприятия, ама напълно! Линейките не смогват да извозват препили чекибойци, възмъжали за една нощ. Купища разходи за едно кичово и просташко парти с кючеци, цигански оркестър, малко дрога, нереални тоалети, помляни кошчета и пътни знаци и... „последното отброяване” преди Голямото Нахендряне! Баловете са нещо като баркода на поредното изгубено поколение, пуснато за масова консумация. Радост голяма! Дип-ло-ми-ра-неееееееееееееееееееееееееее!


7. Тръгна си Роско!

България цяла плаче и се тресе. Тръгна си Роско Петроско! Ами сега накъде? Един от твоите два и половина сина, държаво, се отдели от другия. Каква невероятна телевизионна драма! Плачат баби, пеленачета, домакини, балерини, селски биячи... дори коминочистачи. Върни се, Роско! На кого ни оставяш? Кой ще се грижи сега за кьоравото ти братче? Кой ще му пише смешките за лайна и ебане??? Осиротяхме, скъпи сънародници! Тръгна си Роско!



6. Предварителното плащане на ел. енергия

То всъщност тази „гениална” операция не спада точно към определението „кич”, но си е хипер малоумна, а и ел. енергията „захранва” лайфстайла отвсякъде. Чудно ми е само как карат циганите да си платят тока за 3 месеца напред, след като не могат да ги накарат да си го платят за 30 месеца назад??? А иначе сме претръпнали! Очаквайте в скоро време: плащане на изконсумираното сирене за ноември и декември, фактура за покупка на нова коледна елхичка през август и задължителна предварителна продажба на билети за премиерата на „Рамбо 12” през 2112-та година (в главната роля – Зуека)!



5. Моме, КаЙлиНО

Пълни глупости пишеше в БГ-пресата в продължение на 4 месеца, свързани с Кайли Миноуг. „Закоравели патриоти” изкараха, че новия топ хит на певицата ще е на български и ще се казва „Моме, Калино”!? Самата Кайли се била похвалила, че вече подготвя парчето!? Милионите фенове на поп звездата вече наддавали дали пък кавърът няма да е на „Хубава си, моя горо”!? Очаквах дори да се окаже, че Кайли е българка, ама просто баба й навремето е стигнала с плуване до бреговете на Австралия. Водопадът от глупости не спираше, независимо че на официалния сайт на певицата нямаше нищо по въпроса! Нито и в цитирания „Daily Mail”... и то в целия му архив за Миноуг (4 години назад). Концертът мина и замина. Кайли си пя на „американски”... и толкова! А ние чакаме нови кавъри върху родни музикални шедьоври. Например: Бритни Спиърс с кавър на „Радка Пиратка”, Роби Уилиямс с нова версия на „Тигре, Тигре”, U2 с алтернативен вариант на „Три кила банани” или „Селската баня”... Ами 50 Cent с хип-хоп версия на „Едно Ферари с цвят червен” как ви се струва?


4. Световното ниво на Славчо

Агонизиращият ефирно Славчо се прочу през месец май с израза си „на световно ниво”. Всичко стана покрай безумния му конкурс за кудкудякащи и оригващи се. С цел за пореден път да ни промие мозъците и да ни покаже колко са му уникални участниците, учиндолския Стиви Уондър-менте превърна израза „на световно ниво” в паразитен тик. Моментално го поеха десетки „папагали” от други медии и предавания. Достигна до театрите, училищата, интернет и къде ли не... Гротескното е, че „на световно ниво” се кандилка в пространството на една ошашавена държава, на която в момента ама абсолютно нищо не и е „на световно ниво”:(((


3. Първомайската истерия

Докато половината свят използва 1-ви май като повод да стачкува и да си издейства по-добри условия на живот и заплащане, ние му се радваме като идиоти и си връткаме всенародни празненства и веселия. Резултатът е, че за една седмица държавата умира. Няма вестници, няма новини, няма внос, няма износ, цари дезинформация и само се яде и се пие във възхвала на трудолюбието!? Излиза, че около 6 милиона шматки на север и на юг от Стара Планина са супер доволни от живота си, поддържан от 120 евро месечно (най-често)... !


2. Дийп Зоун в Белград

Цирковият номер на Блатазарите беше кичовият еталон в цялата визия на конкурса за песен на Евровизия. След като и цяла Европа разбра, че девойчето ни хич не може да пее дори едно изречение върху семпъл на Продиджи, нашите юнаци решиха да вземат акъла на Белград с безвкусни, претрупани и нелогични атракции. За три минути станахме разногледи от следене на статична мома, докарана като танцьорка на кан-кан, чичо с китара, балкански брейкър, грамофонни китари и разни изтъркани пиромански номерца. Мега върхът обаче бяха коланчетата със светещи надписи на катарамите:((( Не кич... а Кичовизия!


1. Заплатата на Азис

Има нещо нереално в цялата работа. 140 бона месечен щат си е малко множко отвсякъде. Избива на шизофрения. Няма грам логика в това един чалга-хермафродит да взима на вечер 7 000 лева за един час работа!? Това са две ГОДИШНИ заплати на един даскал:((( Лудите началници на телевизия „Спартакус” (ТВ2) са за каторга в Диарбекир! Чак пък толкова да е поскъпнал кичът не ми се вярва. Не ми се вярва и „лелката с наперхидроленото околоустие” да е докарала и някакъв извънземен рейтинг! Има нещо гнило в Чалгария! (Въпрос към Българския ловно-рибарски съюз: кога се открива сезона за отстрел на изроди?)

 

Бел. ред.: Днес месечната ни класация за анти-естетика на България и нейният автор VaGro бяха отбелязани в сутрешния блок на Канал 1 (видео). На всички съпричастни и засегнати - честито!