10. Безумното творчество на отстреляния Георги Стоев

Може и да има 2-3 % истина във въпросната махленска пряка реч, ама „хроникьорът на мутрите” се е изкарал егати Супермена на n-та приживе. Все на него давали „поръчките” и все той никога никого не отстрелвал!? Все той бил на оргиите, ама никога не се събличал и не участвал!? И задължително всички полицаи се оказвали обратни и си смъквали гащите... Пфуууу! Това не е и „жълто творчество”! Това са (били) фантазии на болен мозък, прекалил с нискобюджетните криминални филми... Гнус за лумпени:(

 

9. Великомъченик Трифоний

Ахааааааа, да изпадне наш Славчо от чарта ни... и като заприиждаха онези ми ти слухове, че от есента БТВ-то ще му бие най-после дузпата. Стресна се идолът народен и пак надяна тъмните цайси. Да ни напомнят, че е полусляп и да го пожалим, подкрепяйки го с по някой и друг рейтинг. Дано само не се осакати ритуално в ефир момчето за някой нов договор - я с телевизия, я с мобилен оператор! Че ще е грехота! Кой друг тогава ще ни чете така занимателно буквички от аутокю-то?

 

8. Гнусотията, наречена „агнешко”

През втората половина на април народът по тези земи категорично полудява на тема овче потомство. Агнешкото се превръща в грозна фикс идея и фанатичен лайфстайл, носен от течението на някаква традиция. Наивни купувачи и шмекери-търговци се сливат в люта схватка за посинелия труп на някоя кротка блееща животинка. Напук на лекарските заплахи за масови инфаркти, напук на предупрежденията, че агнетата в магазина всъщност са шилета (дума-трепач), напук и на факта, че организмът реагира на мършата чрез мътна и воняща урина, нашенецът нагъва агнешко и му пукат ушите чак. Традиция... кво да правиш!



7. Войната за добре платени SMS-и

Грабителската наказателна акция към клетия, наивен и зашеметен зрител продължава. Става дори още по-брутална и цинична. След като поприключи пишкомера между БТВ и Нова ТВ (в крещяща полза на първите), дойде ред на наглите манипулации. Скоро и до WC няма да може да се ходи без SMS от 2,40 с ДДС (за голяма нужда) и 1,20 с ДДС (за малка нужда). Над един милион SMS-a само в „Мюзик Айдъл” досега!? Проста аритметика: над един милион пълни идиоти са се лишили от седмичната си порция хлебец, за да им съобщават после за секунди двамата скункса как разликата е само в един, че даже и в половин глас:( Нечовешко е... Жалките манипулатори плачат за доживотна каторга, ама кой да им я даде? SMS-ите определено се превръщат в по-лоши, вредни и опасни за човечеството от атомната бомба! Армагедонът на текстовите съобщения настъпи, скъпи сънародници!

 

6. Азис Василката – юбиляр

Властелинът на кича в България отбеляза 100-ното издание на кичозното си фрийк шоу през месец април. За този ХОМОноид отдавна всичко е ясно, но как, по дяволите, ще се обяснява занапред на дечурлигата защо тази шкембеста „леличка” е с брада и с мустаци? Ето това е голямата мистерия! А българската част от китайския народ дори си ляга с това чудо, съдържащо наперхидролени косми около устата:( Цели 100 предавания? Боже, колко много изхабена ел. енергия на вятъра!

 

5. Водещите на „Пей с мен”

Изключително фрапиращо доказателство от поредицата „Не ставаш за тази работа”! По-нелепа двойка от водещи просто не би била възможна. И докато за Каменчо е ясно от началото на „кариерата” му, че е абсолютно изгубен в превода на заекващите пелтеци, то за Светльо е жалко, че се забърка в тази безжизнена кал. От хиподилски бунтар, бившият пънкар в момента се изражда в долнопробен 16-торазряден шоумен. Самото шоу е безумен паприкаш на кича, като се почне от тъмната зала и трагичния саунд и се стигне до смехотворните дуети... Но водещите!? Ето там е трагедията! Всъщност, стерилните реакции на публиката са най-точната оценка. Кръгла нула на квадрат... или ако предпочитате - квадратна нула!



4. Лезбо-модата „жени с вратовръзки”

Убивам се от смях, като ги съзра (предимно екранно)! Адски гротескна ми е тази картинка: жена с риза, вратовръзка, че даже и със сако. Люсито повлече крак (врат), ама за нея е обяснимо. После обаче като се юрнаха разните му стилисти-онанисти... и се роди (явно) новото течение „пародиен фешън”. Има и едно положително нещо в него. Никак не се връзва с идиотската чалга-вълна на „голите пъпове”. Ама сигурно ще е до време. И в някоя предлятна вечер ще ми праснат Деница от „Мюзик Айдъл” по клин, с гол пъп и мъжка вратовръзка:( Ето тогава вече ще си купя базука!!!

 

3. Учебният предмет „мутрология”

Както казва един от последните кадърни актьори по тези земи: „Това е разработка на военните, които закриха „Мелодия на годината”!”. И не е случайно. Азис и Шопен делят един учебник по „Пеене и музика”. „Вълчо кара джип” и „Лиска става миска” са задължителни текстове за изучаване. Дечурлигата калкулират малоумни задачи от ново поколение с главни герои: пияни попове, смели бандити, кървави катастрофи, месари-касапи, математически килъри и още, и още... Ами те много се забавиха дори. Отдавна беше време „новото просветно еничарство” да свали възрастовата учебна граница. Да си честитим (най-после) официалното изучаване на кич - още от начален курс! Науката „Мутрология” вече няма да разчита само на ТВ Планета и венецуело-мексикано-бразилските сериали - тя вече е в читанките! Нещата се нареждат. Поклон и ... „В Русия съм! В Русия съм!”... Оппппп, грешка! „В България съм! В България съм”!



2. Билетното ценобезумие

500 лева билет за пенсионираната софт чакаракейка Лепа Брена!? 350 лева за деградиралия в кючеклия бивш рокер Горан Брегович!? 300 лева за „слепия” балкански анадолец Славчо... и от 30 до 70 лева билетчета за световни звезди от ранга на Депеш Мод, Джордж Майкъл, Симпли Ред, Лени Кравитц, Меноуър, Айрън Мейдън, Крис Риа, Кайли, Деф Лепърд, Металика, Дюран Дюран и т.н. Хайде стига! Нещо не се връзва! Излиза, че това не е България, а Дубай... но някой ни лъже, че сме бедни. Излиза, че най-скъпото музикално изкуство е това, което консумират мутрите, и няма абсолютно никакво значение дали си оглавявал реномирания британски хит парад или легендарния чарт на "Билборд"... Грозно! „Шреки” е прав... Абсурдистан сме! Само че и той има пръст в това да СМЕ Абсурдистан!



1. Иван Ангелов

Нaй-големия! Най-противоречивата, най-коментираната и най-кичозната личност в родината през месец април. Айтоският мелез между Бай Ганьо и Еминем побърка мало и голямо, проповядвайки анти-естетика чрез всяка своя молекула. Обожаван и презиран, Ванката манипулираше и се самопрецакваше. Едновременно бунтарстваше срещу измисления ни шоу бизнес и му пълнеше гушата с попара от рейтинги и SMS-и. Хибридът между бесен селянин и независим гений превърна безвкусицата в модел за подражание сред поне две обречени поколения и се превърна в тотален фаворит за кичова личност Номер 1 на годината.