Konami Digital Entertainment GmbH обединиха усилията си с Twentieth Century Fox Consumer Products, за да интегрират оригинално съдържание от спечелилата редица награди телевизионна поредица GLEE в известния франчайз на Konami - Karaoke Revolution.

Karaoke Revolution Glee, която е предвидена за издаване през есента за Wii, ще съдържа хитова музика от върховете на класациите и вълнуващи представяния от едно от най-обсъжданите шоута за годината. Играта ще даде на феновете шанса да влязат в ролята на най-добрия състезател докато изпълняват песни от шоуто.

В Karaoke Revolution Glee, геймърите могат да играят заедно с любимите си герои от GLEE, сред които скандалната Рейчъл Бери, футболната звезда Фин Хъдсън и безстрашния лидер на клуба GLEE Уил Шустер. Представяйки някои от най-запомнящите се епизоди от Сезон 1, играчите могат да изпеят 35 хита от популярния телевизионен сериал.

Милионите почитатели превърнаха GLEE в една от водещите музикални поредици на нашето време. Сега и млади и стари имат шанса да участват в любимото си шоу като никога преди. В мултиплейър игрите играчите могат да пеят на няколко гласа или в дует.

Като бонус те ще могат да отворят допълнително съдържание в специален режим, в който се отключват запомнящи се моменти от първия сезон на шоуто.

Karaoke Revolution Glee ще използва и технологията на Karaoke Revolution за гласово разпознаване, която отчита вокалните височини и ритъма, помагайки на геймърите да достигнат трудните за изпяване ноти.