Психологически екшън трилър със заглавие Shadows of the Damned обявиха Electronic Arts и легендарният японски разработчик Grasshopper Manufacture. По играта работят режисьорът Suda51, творческият продуцент Шинджи Миками (режисьор на Resident Evil) и композиторът Акира Ямаока (звуков режисьор на Silent Hill).

Shadows of the Damned проследява ловец на демони дълбоко в сърцето на извратена представа на ада, където трябва да спаси любовта на живота си, побеждавайки армиите на мрака със силата на светлината, информира technews.bg.

Играчите поемат ролята на Гарсия - твърд като скала, облечен от глава до пети в кожа, каращ мотор професионален ловец на демони, който открива, че любимата му е отвлечена от търсещи отмъщение демони. Докато изследва най-отдалечените кътчета на долния свят, Гарсия се бие из ада и обратно с опасности, дебнещи зад всеки ъгъл.

Геймърите ще бъдат предизвикани от шантави пъзели и ще бъдат захвърлени в ужасяващи битки с противни, деформирани твари, идващи от най-мрачните дълбини на ада.

Играта предлага гротескни, силно стилизирани графики, които изпраща играчите в страховит свят. Усещането е подсилено от наелектризиращ саундтрак, творение на известния композитор на музика за видео игри Акира Ямаока.

Shadows of the Damned е насрочена за лятото на 2011 г. за конзоли Xbox 360 и PlayStation 3.