За част от хората, флиртуването е като дишането - лесно, полезно, приятно и необходимо. За част от хората то е „тъмна Индия" - опитват да налучкат подход, но все не им се получава. И за част от хората е пълна глупост - така де „Искам да ме харесват, заради душевното ми богатство, не заради това как пърхам с мигли!".

Обаче флиртът е нещо повече от кокетство, подмазване, съблазняване или лигаво кикотене. Флиртът е силата и увереността да печелиш хората на своя страна.

Целта може да е различна - да привлечеш вниманието на красива жена, да „ухажваш" потенциален бизнес партньор или да задържиш интереса на непознати хора - не е необходим дори сексуален подтекст при такава „игра". Това, което правиш, е всъщност изграждане на усещане за близост между теб и някой друг, загатване за сходство в желанията, създаване на интимност дори само в мисленето и разбирането помежду ви.

Хората, които използват предимствата на чара си, в повечето случаи успяват да постигнат каквото са си наумили. Дори да не си блестящ гений, безумно красив човек или финансово „подплатен", ти не показваш нищо от това, докато оставяш действията, движенията, думите и усмивката си да работят в твоя полза. Когато успееш да предразположиш човека срещу теб, това, което поискаш от него най-вероятно ще ти бъде дадено.

Ако си говориш с хората само със сухи факти от житейската си биография, наблягаш на достойнствата си в прав текст и запазваш строга физиономия, почти сигурно е, че правиш впечатление на надут пуяк, с прекалено самочувствие и скучен сухар. Не е много ласкателно, нали?

Обратното, ако успяваш да вкараш в израза на лицето си повече искрени усмивки (не лицемерно озъбване ) , закачливо описваш себе си и можеш да понесеш малко самоирония, ако използваш докосвания (потупване по рамото, докосване на дланта, докато подаваш солницата да речем, и подобни жестове, с които не навлизаш директно в личното пространство, но „размиваш" границите)  и други - макар да ти се струва, че това е просто език на тялото или начин на говорене, съвкупно те могат да те превърнат в приятна личност, около която всеки иска да бъде.

Флиртуването не те ограничава до жени или мъже, до хора, с които искаш да спиш или да направиш свои приятели - не го разбирай чисто и просто като „бройкане" - то е начин на общуване!

Изкуството да очароваш и омагьосваш хората около себе си ти дава възможност да бъдеш харесван, ценен и интригуващ. А когато желаеш да покажеш, подчертаеш и „запечаташ" в чуждия ум качествата си, защо не се възползваш от тази възможност да го направиш?

 

 

Материалът е предоставен със съдействието на социалния клуб за необвързани