Electronic Arts Inc. обяви днес, че най-добре продаваната поредица на EA SPORTSTM ще промени автентичността на играчите с издаването на FIFA 11 тази есен във версия за PlayStation3 и Xbox 360.

Играта преобразява автентичността на играчите - за всеки футболист и всяка позиция на игрището с новия елемент Personality+, чрез който индивидуалните способности се отразяват в играта, което позволява ясно разделение за всеки играч.

Personality+ отличава индивидуалните играчи един от друг като използва база данни, оценяваща и степенуваща уменията на всеки играч с повече от 35 атрибути и над 50 черти на характера.

Поредицата на EA SPORTS FIFA използва мрежата от 1700 агенти, редактори и критици от целия свят, за да оценят всеки играч, създавайки една от най-пълните база данни, за да захранят своя футболен енджин.

Сега елитните играчи могат да покажат своите умения от световна величина. Играчът на „Реал Мадрид" Кака ще реализира чисти, креативни пасове, а Андрес Иниеста от „Барселона" ще използва резки обръщания и близък контрол, за да изпълнява своя дрибъл през защитата, дори докато избутва съперника, Уейн Рууни ще разчита на своята сила, за да преодолее защитниците и да стреля от разстояние, а защитници като Джорджо Киелини от „Ювентус" ще предусещат, предвиждат и реагират на нападателите, за да върнат топката в свое владение.

Нови типове физика и модели на играчите още повече ще отличават всеки футболист на игрището. В допълнение вратарите също са подсилени с новото допълнение. Реалната личност на пазителя на вратата - дали акробатична или традиционна - ще диктува неговия стил в играта.

FIFA 11 ще бъде в магазините по целия свят през есента във версия за PlayStation3, Xbox 360, Wii, PC, PlayStation2, Nintendo DS, PSP  и мобилни телефони. Играта се разработва под шапката на EA SPORTS от EA Canada в Бърнаби, Британска Колумбия и все още няма рейтинг.