Баумит България връчи на 13 март за шести пореден път почетния кристален куб на най-красивите фасади в България за 2008. Целта на конкурса е да бъдат оценени сградите, които умело съчетават изобретателността на архитекта с високото качество на използваните продукти.

В конкурса "Фасада на годината 2008", който бе обявен през месец март 2008 г.,  заявка за участие направиха 116, завършени през 2008-ма година обекти, от които 19 са в категория "Еднофамилни къщи - ново и възстановително строителство", 19 - в категория  "Възстановително строителство", 59 в категория "Жилищни сгради - ново строителство" и 19 в категория "Административни и обществени сгради и хотели - ново строителство".

Оригиналните решения се оценяваха от компетентното жури, начело с арх. Лило Попов - заместник - председател на Управителния съвет на Съюза на архитектите в България.

Първа награда „Фасада на годината 2008"  в категория „Административни и обществени сгради и хотели" спечели: СПА Клуб „Централ", гр. Хисаря с проектант арх. Светлана Черкезова и инвеститор на обекта и заявител в конкурса: Би Къмпани ООД. Изпълнението  е по стопански начин.

Първа награда в категория „Възстановително строителство" бе присъдена на: Офис сграда с магазини за непромишлени стоки и банков офис, гр. София, ул. Княз Ал. Батенберг 4.  Проектанти на санирането на сградата са арх. Константин Антонов и арх. Иван Битраков от фирма „Омега Архитектс" ООД.  Изпълнител на обекта и заявител в конкурса е фирма Главболгарстрой София АД. Инвеститор е Белвю Пропъртис ЕООД.

С първа награда в категория "Еднофамилни къщи" бе отличена фасадата на: Еднофамилни къщи в парк „Отдих и култура", гр. Пловдив. Проектант на къщите е арх. Тодор Абаджиев. Изпълнител на сградите и заявител в конкурса е фирма „Архцентър-А"  ЕООД.

В категория „Жилищни сгради" - първа награда „Фасада на годината 2008"  спечели Жилищна сграда „Жаклин", гр. София, бул. България 58 с проектант Аедес студио ЕООД, арх. Пламен Братков и изпълнител: АТС Арт тех студио ООД. Инвеститор на обекта и заявител в конкурса е фирма Софбилд енд Ко ЕООД. Сграда „Жаклин" успя да спечели и награда фасада на студента.