Еdox, официален партньор на WRC, представи най-новите си часовници от колекцията, посветена на световния рали шампионат, в сервизния парк на рали "България". Флагман в гамата е Chronorally, часовник, за който рали състезателите никога и не са мечтали - продукт, който да е в състояние да отчете собственото им представяне.

Разработен ексклузивно за Edox, новият 36-калибров механизъм е истинска революция в производството на часовници и автомобили. Новият WRC Chronograph притежава множество функции. Като допълнение на стандартните дисплеи, часовникът предлага изобилие от нови възможности: едновременно измерва оставащото време, като натрупва стартовите времена до момента, преизчисляващ/повтарящ режим, обратен брояч и хронограф.

Всички тези функции са достъпни чрез средствата на бутоните и коронката, чийто уголемен дизайн дава лесен достъп на ръцете в ръкавици на пилотите.
Часовник, създаден за най-добрите световни рали пилоти и навигатори, WRC Chronograph може да се гордее с оригинални автомобилни мотиви, като например увеличения капак представлява джанта, а гуменото уплътнение пресъздава автомобилна гума.

Другият представен продукт е Xtreme Pilot Limited Edition, произведен само в 1000 ексклузивни броя, разработени върху солидния механизъм на хронограф, въртящ се на 180°С. Часовникът разполага със стилен WRC дизайн на бутоните и короната, позициониране отляво на корпуса за оптимално лесен достъп.

Дизайнът е подчертано спортен и мъжки: черно PVD покритие, щедър 45 мм диаметър на черния карбонов циферблат, червена тахометрична скала, черна гумена каишка, с релеф, наподобяващ автомобилна гума. Духът от света на рали шофирането безспорно се усеща.

Както показва и името, WRC Xtreme Pilot Limited Edition е мъжествена и силна линия, проектирана и създадена за екстремни и свободни хора, за шофьори, които се чувстват у дома си в света на рали шофирането.

WRC Xtreme Pilot Limited Edition се предлага в оригинална кутия със сертификат за произход и подарък ключодържател с идентичен дизайн като капака на часовника - реплика на автомобилно колело.

Edox подписа договор с WRC като "официален партньор в отчитане на времето" за следващите три години през 2009 г. и отпразнува 125-ата си годишнина. Колекцията часовници на Edox, посветена на WRC, ще бъде налична в края на месец юли във верига магазини TIMELAND.

Speed-Press