Diablo 3 ще има цвят. Или поне така смята главният продуцент на играта, Кейт Лий. Обръщението му в резултат на петицията, която в момента шета из интернет. Същата, която иска по-тъмна, по-страшна и по-сива обстановка. Междувременно, вече има събрани над 15 000 подписа в подкрепа на искането.

„Едно от нещата, които взехме под внимание докато работихме по визуалната основа на Diablo 3, беше факта, че цветът трябва да е наш приятел. Смятаме че именно цвета помага на атмосферата в играта, като създава контраст между отделните територии", казва Лий.

"Помага да се види колко страшно всъщност може да бъде в едно подземие и колко успокояващо е след това да излезеш от него. Един прекрасен аналог е Lord of the Rings - не всичко в играта задължително е мрачно и потискащо. Контраст е ключовата дума, към която се стремим."

Според Лий, също така е доста по-интересно да се изследва всяка нова територия и местност, вместо да се набиват в очите на геймърите едни и същи тягостни картини, които след няколко часа игра изобщо няма да се забелязват.

HiComm