Има една несправедливост, която много отдавна ме измъчва.

България е кофти административно устроена! Какво имам предвид ли? Ами, погледнете картата - хората са разпределени по градове без да има абсолютно никакъв подбор - в един и същи град живеят както чалгари, така и метъли, както леви, така и десни, както мадами, ходещи с високи токчета, така и момичета, разхождащи се със сандали.

Понеже това повече не може да се търпи, реших, че трябва да се вземат някакви мерки. Ето какво измислих:

- Разделяме България не на области спрямо някой си град както сега, а на райони, в които живеят абсолютно еднакви хора.

- Тези от враждуващите лагери ги слагаме максимално далеч на картата, за да не се притесняват, че врагът е близо - чалгарите далече от метълите; левскарите ги отделяме от цесекарите; тези, които гледат телевизия, ги отделяме от тези, дето не гледат и т. н.

- Опасваме всеки район с бодлива тел и го охраняваме посредством патрули с кучета.

- Преминаването в съседен район става само с визи, издавани при най-строг контрол.

- Пътуването до други райони става само със съгласието на президента и се случва при засилено полицейско присъствие.

- Всеки район си има отделни медии - отделна телевизия, радио, вестници, дори и отделни уеб сайтове. Характерно за проекта е, че въпросните медии ще бъдат достъпни само в определения район и изнасянето им в някой от другите райони ще бъде преследвано от закона и жестоко наказвано.

Ето ви и едно примерно разделение (вижте картата, де).

Понеже и при такова разделение има сериозна опасност да се съберат различаващи се по своята същност индивидуалности, идеята е районите да бъдат разделени и на подрайони по следния начин:

- Мъжете и жените са в отделни подрайони.

- След това разделяме и по възрастови групи - 0-20; 20-40; 40-60; 60+.

Ходенето в съседните подрайони също няма да е особено желателно и ще се положат всички възможни усилия да се избегне. Ако все пак се наложи, трябва да е за кратко, да не би случайно жителите на два различни подрайона да се заговорят и да се облъчат с негативната енергия на различието.

Харесва ли ви идеята? Представете си сега колко по-ефектно щеше да се получи, ако не бяхме България, а Индонезия и бяхме разположени на 13 900 острова - по един за всяка групичка. Развъждаме акули в морето и си осигуряваме чисто от примеси общество. А ако се размечтаем - представете си, че бяхме държава с 8 милиона острова - всеки човек на отделен остров, едва ли има начин да си осигурим по-красив и чист от различия живот!

Надявам се с тези мерки най-сетне да си осигурим едно безразлично бъдеще, защото е видно, че на голяма част от българите им е противно да дишат един и същ въздух с различаващи се от тях хора. Да кажем "не" на толерантността и отвореността към света и "да" на разделението и тесногръдието!

http://joreyyy.blogspot.com