Финалите на Airbites Gaming League ще се проведат на 29 ноември в НДК.

Най-големият Counter-Strike турнир в България - AGL очаква водещите 8 български Counter-Strike отбори да се впуснат във финалната битка за чест, слава, купата на AGL и наградния фонд от над 10 000 лева, осигурен от Airbites.

След 16 квалификационни турнира, в които 335 отбора изиграха 687 мача, финалната осмица стана ясна. Най-добрите осем се класираха за националния финал, който ще се проведе в схема на двойна елиминация.

Основен фаворит за спечелването на златните медали и купата се очертава спортен клуб „Инер Файър", който успя да спечели седем от осемте лан квалификационни турнира. Основните им конкуренти по пътя към титлата са отборите на спортен клуб „ХСБГ", отборът на спортен клуб „МД Геймс" - GT и доказалите се като силен противник ATR. Изненада може да поднесе и всеки един от другите 4 отбора - пловдивския G2H, софийския MYR, TBA и obitax.

Airbites осигурява свободен вход за всички посетители. Всеки гост ще може да се забавлява и да вземе участие в мини турнирите по джаги, дартс и, разбире се, Counter-Strike 1vs1.

Цялото шоу ще бъде излъчвано директно онлайн по безплатен IP TV Stream, чиито водещи ще бъдат Христо "moralless" Пенчев и Борислав „beasta" Пантелеев.