Световноизвестните италиански дизайнери Уилям Савая и Паоло Морони пристигат в София. Поводът - петия рожден ден на списание Bravacasa България.

Те ще направят много специален подарък на екипа на списанието и на издателите му QM, България. В градината на издателството, ул. „Шипка" 23, на 1 юли,  в самия ден на празненството, Савая и Морони ще изградят  инсталация, която всички гости и приятели на Bravacasa ще могат да видят.

Българското издание на Bravacasa - италианското списание с богати традиции в представянето на интериорния дизайн, излиза на българския пазар през юли 2005 г., по лиценз на издателската група RCS Periodici S.p.A. Италия.

От тогава до днес, винаги на 1 юли, списанието неотменно присъства на медийния пазар, демонстрирайки вкус, стил и журналистическа класа. Творчески интерпретирайки подхода, духа и стила на оригинала, Bravacasa България създава своето собствено лице, основано изцяло на критериите и избора на българския екип като представя актуални тенденции, фотосесии и интериори от цял свят в динамиката на най-актуалното в сферата на дизайна и в контекста на различните начини на живеене и обитаване.

Основана през 1984 от ливанеца Уилям Савая и италианеца с български корени Паоло Морони, дизайнерската компания Sawaya&Moroni следва едно просто правило: пълна свобода на изразяването. Колекциите й са плод на сътрудничество с някои от най-известните архитекти в света като Жан Нувел и Заха Хадид, с дизайнери от ранга на Рон Арад, Мариo Кананци, Антонио Читерио, Тери Дуон, Кристиан Гион, Матю Хилтън, Тошиюки Кита, Джон Маеда, Доминик Перо, Майкъл Янг и др.

Гамата продукти на Sawaya & Moroni включват невероятни дизайни в единични бройки, като например тези от колекцията Sterling Silver (Чисто сребро), която е достигнала до музеи по цял свят, както и мебели и аксесоари за обзавеждане, създадени за по-широка публика.