От Blizzard за пореден път споменаха, че обмислят да направят конзолна игра в близкото бъдеще, но не уточниха коя ще бъде играта. По думите на техен представител обаче стана ясно, че въпросната игра ще бъде „в крак с текущите игрови платформи".

Майкъл Райдър сподели пред MCV, че подобна стъпка напред към конзолите не е изключена, но компанията не желае да се обвързва с конкретни дати.

„Ако погледнете назад ще видите, че наследството, което имаме е тръгнало дефакто от конзолите", твърди Райдър.

„В самото начало сме правили конзолни игри, по-късно обаче дойде времето на PC геймърите и се насочихме към тях. Сега, за да сме в крак с желанията и интересите на нашите фенове е съвсем логично да разработим игра за модерните конзоли, но нищо не е официално още", допълни още той.

Припомняме, че StarCraft II: Wings of Liberty бе пусната на пазара на едва преди дни, а до края на годината Blizzard смятат да пуснат и най-новия експанжън на WoW: Cataclysm, както и Diablo III.

Непотвърдена информация гласи, че компанията работи и по още едно MMO, което за момента се пази в строга тайна и се очаква да бъде обявено едва следващата година.