1 В начало сътворих небето и земята.

2 А земята беше безвидна и пуста; тъмнина се разстилаше над бездната, и Дух Мой се носеше над водата в търсене на нещо интересно. Бях се отегчил цели еони да се забавлявам сам – така да се каже, да се самозадоволявам... макар че не това исках да кажа. За забавление реших да създам и нещо друго.

3 И рекох: да бъде светлина. И биде светлина. Тогава нещо ми просветна и на мен.

4 Видях, че светлината е добро нещо, и отделих светлината от тъмнината. Така бяха създадени ЕО.N, EVN и ЧЕЗ-Електро. Понеже на тях се падна светлината, а на обикновените вселенски граждани – предимно тъмнината и високите, надписани сметки за ток, после много ме ругаха за това, много. От това се родиха междузвездни войни, филмът „Междузвездни войни”, както и тъмната и светлата страна на Силата, но те бяха наопаки на тези във филма. Нещо бях сбъркал в уравнението за преобразуване на енергия в материя и обратно. Някой доставчик ми е продал магия с изтекъл срок на годност, ах-ах...

5 Светлината нарекох ден, а тъмнината - нощ. Биде вечер, биде утро - ден един. Изморих се, отегчих се и отидох да пийна едно във вселенското барче. След Едно се сетих и за другите Числа и като почна едно броене, една математика... Доста се налюсках. Обърках изцяло математиката, обаче от това се получи Кабала. Но тя не бидеше православна и я оставих настрани. Замислих се и че дадох лош пример на човеците, като оставих днешната работа за утре. Добре, че още не ги бях сътворил, че да ме критикуват.

6 И рекох: да има твърд посред водата, и тя да дели вода от вода. (Тъй и стана. По онова време, както казах, хората ги нямаше още и нямаше кой да ми обърква сметките. Пиенето не го броим.)

7 И създадох твърдта, и отделих водата, що беше под твърдта, от водата над твърдта. Тъй и стана. Не ми стана ясно защо го направих, но ми хареса и после го включих в плана за сътворението на света. Планът се пише СЛЕД като свършиш работата, нали се сещате. Излишно е да ви казвам, че замисълът беше друг. Просто така се получи.

8 Твърдта нарекох небе. (И видях, че това е добро.) Биде вечер, биде утро - ден втори. Нямах идея какво още да направя тоя ден и затова спрях. Пак приключих вечерта във вселенското барче. Това после го нарекоха битов алкохолизъм и оттам книгата стана Битие. Нали се сещате - питието определя битието. Странното е, че още бях сам във вселената, кой ли ме е видял, да му се не види? Нещо не съм свършил като хората, след като остана толкова много скрита маса в тая вселена и никой не може да я намери, дори аз. Какви ли изчадия се крият в тая скрита маса...? С тази мисъл си легнах.

9 И рекох: да се събере водата, що е под небето, на едно място, и да се яви суша. Тъй и стана. Водата под небето се събра на местата си и се яви суша. Още не приличаше много на плажовете на Иракли, Акапулко и Копакабана, но все е нещо. Замислих се за жени. Имам предвид - да създам жени. Само пусти плажове – на кой му трябва това?

10 Сушата нарекох земя, а събраните води - морета. И видях, че това е добро. Честно казано, не знаех какво да направя, след като ги сътворих тези неща и затова реших да им давам имена, докато измисля още нещо за вършене. Така поне отчитам дейност. Какъв Творец съм, ако нищо не върша? Ще ме уволнят, затова гледам да се намирам на работа.

11 И рекох: да произведе земята злак, трева, що дава семе (по свой род и подобие), и плодно дърво, що дава според рода си на земята плод, чието семе си е в него. Това беше объркана и много сложна мисъл, която и аз не разбирах добре, но нали по щат съм Бог - тъй и стана.

12 И произведе земята злак, трева, що дава семе по свой род (и подобие), и (плодно) дърво, що дава (на земята) плод, чието семе си е в него според рода му. И видях, че това е добро. Аз по принцип се кефя на вселените, които създавам. Обаче след първите 1234567890987654321 бройки малко го закъсах откъм идеи и завистници почнаха да ме критикуват, че съм се бил изчерпал. Ех, да му се не види, къде съм я набутал тая скрита материя?! Храни скрита материя да те лае. Кой знае какви гадове са се пръкнали там.

13 Биде вечер, биде утро - ден трети. Пак се напих. Сънувах кошмари.

14 И рекох: да бъдат светила на небесната твърд, (за да осветляват земята и) да отделят ден от нощ и да бъдат знакове и за времена, и за дни, и за години;

15 да бъдат те светила на небесната твърд, за да светят на земята. Тъй и стана. Явно снощи съм прекалил с алкохола, защото не забелязах, че това вече съм го направил – да отделя деня от нощта и да осветя проекта. Ще трябва да забраня алкохола в тази вселена.

16 И създадох двете големи светила; по-голямото светило да управлява деня, а по-малкото светило да управлява нощта, създадох и звездите;

17 и ги поставих на небесната твърд, за да светят на земята,

18 да управляват деня и нощта и да отделят светлина от тъмнина. И видях, че това е добро. Много се бях напушил тоя ден – всичко ме кефеше и ми доставяше удоволствие да го повтарям и потретвам. И смях, смях... Не е истина, колко беше забавно. Обаче тези зацикляния може да се отразят на смисъла в света и в Светото писание. Бе, кво ми пука? Да се оправят сами. Смисъл търсели...

19 Биде вечер, биде утро - ден четвърти. Този път не пих, легнах си рано и дълго не можах да заспя. Беше ми самотно. Съвършено самотно. В смисъл – хем съвършено ми беше, хем самотно. Ще трябва да се откажа от едното от двете. Трудно е да бъдеш Бог.

20 И рекох: да произведе водата влечуги, живи души; и птици да полетят над земята по небесната твърд. (Тъй и стана.)

21 И сътворих големи риби и всякакъв вид животни-влечуги, които произведе водата, според рода им, и всякакви пернати птици според рода им. И видях, че това е добро. Не, наистина – днес свърших доста работа и мога да се гордея със себе си. Трябва да опитам да пия по-рядко.

22 След това ги благослових и рекох: плодете се и множете се и пълнете водите в моретата, и птиците да се множат на земята. Е, обърках се малко – нали птиците ги бях създал за въздуха, но карай да върви.

23 Биде вечер, биде утро - ден пети. Спах щастлив тая нощ, но още нямах с кого да го споделя и това малко ми развали удоволствието.

24 И рекох: да произведе земята живи души според рода им, добитък и гадини, и земни зверове според рода им. Тъй и стана.

25 И създадох земните зверове според рода им, и добитъка според рода му, и всички земни гадове според рода им. И видях, че това е добро. Добър съм, бе, добър съм! Бива ме в тия неща, скромно казано.

26 След това рекох: да сътворим човек по Наш образ, (и) по Наше подобие; и да господарува над морските риби, и над небесните птици, (и над зверовете) и над добитъка, и над цялата земя, и над всички гадини, които пълзят по земята.

27 И сътворих човека по Свой образ, по Божий образ го сътворих; мъж и жена ги сътворих.

28 И благослових, като им рекох: плодете се и множете се, пълнете земята и обладайте я и господарувайте над морските риби (и над зверовете), над небесните птици (и над всякакъв добитък, над цялата земя) и над всякакви животни, които пълзят по земята.

29 И рекох: ето, давам ви всякаква трева, що дава семе, каквато има по цялата земя, и всякакво дърво, чийто плод е дървесен и дава семе - това ще ви бъде за храна;

30 а на всички земни зверове, на всички небесни птици и на всяка (гадина), която пълзи по земята и има жива душа, дадох за храна всичкия злак тревист. Тъй и стана. С малко отклонения, но в допустимия статистически процент брак. Не всички гадини харесаха тревистия злак и в резултат някой после изяде динозаврите.

31 И видях всичко, що създадох, и ето, беше твърде добро. Нали ви казах – много съм добър в творческата работа, много! Биде вечер, биде утро - ден шести. Спах добре, особено като се има предвид, че вече имаше жени. Всъщност последното толкова ми хареса, че си взех няколко хилядолетия отпуска, за да се позабавлявам както трябва. Обаче май малко съм прекалил. Доста дълго ме нямаше наоколо и сега като погледнах, се хванах за главата. Каква я мислех, каква стана?! Всичко в тая вселена тотално се е прецакало! Сигурно е от проблема със скритата материя, да му се не види. Нещо трябва да се направи по този въпрос. Заех се с въпроса, обаче като опитах да се логна, креаторният синтезатор ми отказа достъп. Явно съм прекалил с почивката и са ми закрили акаунта. Ех, да му се не види, това сигурно пак е работа на оня новия колега, с брадичката, рогцата и ехидната усмивка, да го ... между копитцата аз него!

Сега съм безработен.

Някой да търси Творец?...