Grindhouse вероятно е най-некоректно разпространявания филм по света и у нас.

Идеята обединила Тарантино и Родригес е да създадат пакет от два пълнометражни филма на цената на един, отдавайки почит на долнопробните американски кина от 70те, имащи навика срещу един билет да показват по няколко нискобюджетни и непретенциозни филма един след друг.

Какво правят европейските разпространители? Разрязват Grindhouse на две, убивайки с един замах цялата идея на авторите. Преводът на "грайндхаус" като "бибрутално" също заслужава няколко черни точки. Но стига оплакване.

В сегмента на Тарантино, зрителите ще имат възможността да видят Кърт Ръсел в доста рядка изява като отрицателен герой. В случая - каскадьор и сериен убиец, използващ бронирания си автомобил за да избива млади и празноглави момичета.

Всички, разбира се, знаем, че рано или късно ще си намери майстора. Предвидимостта, излишното насилие и наивните реплики са умишлено целени от Тарантино в стремежа му да създадено изкуствено нискокачествен филм и може би се справя твърде добре с тази задача, че да се хареса на всички.

Режисьор: Робърт Родригeс, Куентин Тарантино

Участват: Кърт Ръсел, Роуз Магаун, Ванеса Ферлито, Росарио Доусън