Тази нощ прекалих.

До 4 редих забрани, заповеди, задължения, закони за поправка на света. В случай, че някой ден стана Царица на света.

Сега ми хрумва, че можех да помисля и за някакви права на гражданите. Не, не, моята царица ще бъде безпощадна. Това властта е особено нещо. Само като си го помислиш и ти идва да колиш и бесиш.

Дали кандидат-кметовете са мислили като мен?

Не, май има разлика в главите ни. Освен за права, на мен можеше и да ми хрумне и за благата от царството. Честно, докато се ровя в себе си и снощните си мисли, чак сега излиза този компонент, който пък е водещият при желаещите власт общински фигури. Гледай какво нещо... Хем за някаква си мижава общиничка само имат да мислят, а на мене цял свят за оправяне се е облегнал...

И обещават права, взимат властта, трупат блага. Ми да, то си е стихотворение направо, пъзел, реден павилион.

Но какво ме интересуват те, аз за моето бачкане като Царица на света исках да кажа.

Подготвям за забрана лова - не може убиването на животни да носи някому радост. Певиците без мозък - също, но това е дълга тема. БГ радио - ох, ох, ох, само да стана царица на света, ще видят те за какво говоря.

Тютюнопушенето забранявам също, както и някои действия, като например да казваш, че ще се обадиш утре и да не го направиш.

Задължавам спорта, поне 3 пъти в седмицата. Задължавам също да се гледат всички представления на Явор Гърдев и някои други на останалите режисьори. Заповядвам българското кино да влезе в час, и също така, вадя моноспектаклите на Мариус на световната сцена, че всички да разберат какъв гений се е родил у нас.

Задължавам четенето на книги, превеждам някои от тях и ги разпращам по света. Задължавам и добрия стил (кой ще даде критерия - трудна работа, тук ще имаме много бачкане с министрите).

Идните нощи ме очакват нови закони, така че не това е всичко.

Ако някой има нещо за забраняване, или за заповядване, сега е моментът да си каже, че после, стана ли веднъж Царица на света, нищо чудно да забравя за народа и да вирна дългия си нос и да няма достъп до покоите ми. Знае ли човек, може пък да се окажа някаква свиня-кралица, случват се и такива из властта чат-пат...