И ние я харесваме, и на италианската компания Campari определено не й е безразлична.

Ева Мендес стана лице не само на алкохолната напитка, но и на Януари, Февруари, Март, Април и всички останали месеци до Декември в новия, 9-ти пореден календар за 2008-ма на алкохолния гигант.

Темата на календара е приказно ориентирана - историите, които бяха за деца, са интерпретирани като за възрастни... и то доста успешно.

Фотосесията е дело на италианския фотограф Марино Паризото. Календарът е в ограничен тираж - 9999 бройки, които ще бъдат разпратени по целия свят.

"За мен участието във фотосесията беше уникално събитие", споделя Ева.

"Досега никога не съм позирала за календар и бях много развълнувана заради шанса, който Campari ми предостави - да стана част от тези страхотни приказки... кой не би пожелал да изживее приказката, дори да е за кратко?"

12-те приказки са: Червената шапчица, Палечка, Малката русалка, Снежанка, Котаракът в чизми, Пепеляшка, Аладин, Алиса в страната на чудесата, Красавицата и звярът, Пинокио, Малката кибритопродавачка и, разбира се, Спящата красавица.

А календарът наистина си го бива - той е съблазнителен, предизвикателен и много естетски. А когато към цялата картинка се прибави и едно качествено питие -формулата е винаги печеливша.